Γαβρόγλου: Από τον βαθμό του απολυτηρίου θα εξαρτάται η πρόσβαση στα ΑΕΙ

Από τον βαθμό του απολυτηρίου θα εξαρτάται, από τον Ιούνιο του 2020, η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Σε συνέντευξη στη «Real News», ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε πως οι δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου θα αλλάξουν, με την Γ’ Λυκείου να μετατρέπεται σε προπαρασκευαστική χρονιά ενόψει της μετάβασης των μαθητών στο πανεπιστήμιο.

Η Β’ Λυκείου θα γίνει τάξη κατά την οποία θα ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες γνώσεις, με τον υπουργό να επισημαίνει πως θα διδάσκονται λιγότερα μαθήματα αλλά σε μεγαλύτερο βάθος.

Προανήγγειλε δε αλλαγές στα «μαθήματα κορμού» του Λυκείου, δηλαδή τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, την Ιστορία και τις Φυσικές Επιστήμες.

Όπως είπε, έχουν καταρτιστεί προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών, ώστε να εναρμονιστούν με τις νεότερες ερευνητικές-επιστημονικές εξελίξεις αλλά και να αποκτήσουν μεγαλύτερη σχέση με την καθημερινότητα των μαθητών.

Ο κ. Γαβρόγλου τέλος χαρακτήρισε «ανοιχτό ζήτημα» για την «κυβέρνηση συνολικά» τον τρόπο ανάδειξης των μουφτήδων για την μουσουλμανική κοινότητα στη Θράκη.

Σημείωσε πως υπάρχουν «περιθώρια συναινετικών και προωθητικών λύσεων».
Πηγή: skai.gr