Κλείσιμο

Για Πάσχα στις τουρκικές φυλακές ετοιμάζονται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί

Πάσχα στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης θα κάνουν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνται από την 1η Μαρτίου, μετά τη σύλληψή τους στην τουρκική πλευρά των συνόρων, στον Έβρο.

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή οι γονείς των δύο στρατιωτικών θα δουν για πέμπτη φορά τα παιδιά τους. Έφτασαν στις φυλακές στις 13:00 μετά το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα επισκέφτηκαν το ελληνικό προξενείο προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των παιδιών τους στην Ελλάδα.

Παράλληλα τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο κρατούμενους εν όψει του Πάσχα.

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας» δήλωσε στην εφημερίδα Documento ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Μεγάλη Παρασκευή και οι δύο στρατιωτικοί μας φυλακισμένοι των Τούρκων στην Αδριανούπολη για 36η μέρα. Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά μας και τις οικογένειές τους», δήλωσε μέσω Twitter ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Η τουρκική Δικαιοσύνη έχει απορρίψει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης και δύο ενστάσεις που έχουν καταθέσει οι έλληνες συνήγοροι των στρατιωτικών.

Έως τώρα δεν έχει οριστεί δικάσιμος, ούτε έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο.

Την τελευταία εβδομάδα η Αθήνα κλιμάκωσε την λεκτική κριτική, αφήνοντας αιχμές πως η Άγκυρα επιδιώκει πολιτικό όφελος από την παρατεταμένη κράτηση των δύο στρατιωτικών.

Ο πρωθυπουργός, σε εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, κάλεσε τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν να παρέμβει ώστε να επιταχυνθούν οι δικονομικές διαδικασίες, και ζήτησε από την Τουρκία να προβεί σε κίνηση καλής θέλησης με την αποφυλάκισή τους.

Τόνισε δε πως στο παρελθόν η Ελλάδα έχει επιστρέψει χωρίς επεισόδιο τούρκους στρατιωτικούς που έχουν περάσει τα σύνορα κατά λάθος.
Πηγή: skai.gr