Κλείσιμο

Αναστέλλει την υπηρεσία με ιδιώτες οδηγούς στην Ελλάδα η Uber

Την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας της UberX στην Ελλάδα έλαβε η Uber, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία την Μεγάλη Πέμπτη και αναμεταδίδει το Reuters.

Η εταιρεία επικαλείται τη νέα τοπική νομοθεσία που έχει ψηφιστεί και που επιβάλλει περιοριστικούς όρους στη λειτουργία της.

«Πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο και μέχρι να συμβεί αυτό θα αναστείλουμε την UberX στην Αθήνα από την ερχόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε την κατάλληλη λύση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Uber διαθέτει δύο υπηρεσίες στην Αθήνα: το UberX, το οποίο χρησιμοποιεί επαγγελματίες οδηγούς και UberTAXI, το οποίο χρησιμοποιεί οδηγούς ταξί.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης έξω από το υπουργείο Μεταφορών και αποχώρησαν ειρηνικά.

Tο ρόλο της κυβέρνησης, και ειδικότερα του Χρήστου Σπίρτζη και του Νίκου Μαυραγάνη, στην αναστολή της λειτουργίας της Uber στην Ελλάδα εξήρε ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων) Θύμιος Λυμπερόπουλος.


Πηγή: skai.gr