Κλείσιμο

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 52χρονος, συνεχίζονται οι έρευνες

Σε κρίσιμη κατάσταση και σε πλήρη καταστολή νοσηλεύεται για δεύτερο 24ωρο ο 52χρονος επιχειρηματίας που τραυματίστηκε σοβαρά χθες τα ξημερώματα από πυρά διαρρηκτών, στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Οι θεράποντες ιατροί στο «Γεώργιος Γεννηματάς» έχουν κατορθώσει να περιορίσουν την αιμορραγία χρησιμοποιώντας 30 έως 40 φιάλες αίματος. Αποφεύγουν όμως να προβούν σε προγνώσεις για την πορεία της υγείας του, καθώς θεωρούν κρίσιμες τις επόμενες δύο ημέρες.

Πάντως, οι γιατροί επισημαίνουν πως κάθε ώρα που περνά είναι υπέρ του.

Ο 52χρονος φέρει τραύματα στη σπονδυλική στήλη σε πολλά εσωτερικά όργανα, όπως το ήπαρ και η σπλήνα, ενώ χθες οι χειρούργοι του αφαίρεσαν ένα νεφρό.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται συγγενείς του θύματος, αν και δεν έχουν μπορέσει να τον δουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διότι οι γιατροί φοβούνται πως δεν έχει σταθεροποιηθεί πλήρως.

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τουλάχιστον δύο ληστών που τραυμάτισαν τον επιχειρηματία, με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να επιδίωκαν να αιχμαλωτίσουν αυτόν και τη σύζυγό του ώστε να αποσπάσουν πληροφορίες για κοσμήματα ή τυχόν χρηματοκιβώτιο.

Οι αστυνομικοί σχεδιάζουν αναπαράσταση του εγκλήματος μέσα στο σπίτι την Κηφισιά, στην προσπάθεια να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα των κινήσεων των δραστών. Έως τώρα έχουν συμπεράνει πως μπήκαν από την κυρίως είσοδο, η οποία δεν ήταν ασφαλείας και δεν προστατευόταν από συναγερμό.

Η αναπαράσταση θα επιτρέψει επίσης στους άνδρες της σήμανσης να συλλέξουν αντικείμενα όπου οι δράστες μπορεί να άφησαν δακτυλικά αποτυπώματα ή υλικό.

Θα εξεταστούν επίσης κάμερες γειτονικών σπιτιών και καταστημάτων, καθώς η οικία του θύματος δεν είχε τέτοιο εξοπλισμό.

Έως τώρα δεν είναι σαφές αν κλάπηκε τίποτε, αν και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο επιχειρηματίας αιφνιδίασε τους δράστες, ειδικά με δεδομένο ότι συνέχισε να παλεύει μαζί τους από ένας τον χτύπησε με λοστό.
Πηγή: skai.gr