Υπόθεση Siemens: Eπιβολή περιοριστικών όρων για τον Μ. Κουτσενρόιτερ

Την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης για το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Μ. Κουτσενρόιτερ αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με την επιβολή περιοριστικού όρου χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από αίτηση που υπέβαλε ο ίδιος, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του εφέτη –ειδικού ανακριτή Δ. Ορφανίδη, ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση της ανάθεσης της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων , το γνωστό C4i. Η προσωρινή κράτηση είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο για συναφή υπόθεση για την παραλαβή του ίδιου συστήματος ασφαλείας, η ανάκριση επί της οποίας περατώθηκε πρόσφατα.

Οι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, μέτρησαν το γεγονός ότι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι υπήκοος Γερμανίας και διαμένει στη Γερμανία, δεν μπορούσε να εκτελεστεί με βάση τις αποφάσεις της Γερμανικής δικαιοσύνης και ως εκ τούτου είχε καταστεί κενό περιεχομένου. Επιπλέον, συνυπολόγισαν το γεγονός, ότι σε άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, ο εν λόγω κατηγορούμενος συμμετέχει μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου του, όπως προβλέπει η δικονομία.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου