Κλείσιμο

Μαξίμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και δεν έχει Σουλτάνο

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε στις προκλητικές για ακόμη μία φορά δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού τονίζει πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το ποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο και ζητά από την Τουρκική πλευρά να ξεκαθαρίσει για ποιους λόγους κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. 

Στην ανακοίνωση επίσης υπογραμμίζεται πως ο Ερντογάν σήμερα επιλέγει βα συμψηφίσει δύο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ/ ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις.

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας.
Πηγή: skai.gr