Στο φως περιστατικό με σκάφος του λιμενικού να βάλλει κατά τουρκικού πλοίου

Στο φως έρχεται άγνωστο έως στιγμής περιστατικό με σκάφος του λιμενικού, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες καταδίωξε τουρκικό εμπορικό πλοίο και έβαλλε με προειδοποιητικά πυρά, όταν το εντόπισε να πλέει ανοιχτά της Ρόδου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το άγνωστο έως τώρα συμβάν σύμφωνα με πληροφορίες έγινε λίγα 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού Γαύδος, από τουρκική ακταιωρό στα μέσα Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η ιστοσελίδα του Βήματος, το σκάφος του λιμενικού εντόπισε τη νύχτα το τουρκικό σκάφος να πλέει παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Παρότι το σκάφος του λιμενικού κάλεσε το πλοίο να σταματήσει για έλεγχο, ο καπετάνιος έβαλε πλώρη για τα τουρκικά παράλια. Το σκάφος του λιμενικού το κυνήγησε και κάποια στιγμή υπήρξε καταιγισμός προειδοποιητικών πυρών προς το τουρκικό πλοίο, αλλά αυτό κατάφερε να διαφύγει στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Η Άγκυρα δεν έχει πάρει θέση για το περιστατικό. 

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν τον εμβολισμό του Γαύδος είχαμε περίεργες κινήσεις τουρκικών ακταιωρών οι οποίες εντοπίστηκαν από τις ελληνικές αρχές.  

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας την Τρίτη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να διεκδικήσει αποζημίωση από την Τουρκία, για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Γαύδος, μετά τον εμβολισμό του από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΥΠΕΞ