Τούρκοι δικαστές:Συνέχιση προφυλάκισης των Ελλήνων λόγω «ύποπτων στοιχείων»

Τη συνέχιση της προφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών, μέχρι νεωτέρας, «λόγω ύποπτων στοιχείων που είχαν βρεθεί» -και ακόμα εξετάζονται- αποφάσισε την Τρίτη το τουρκικό δικαστήριο, απορρίπτοντας νέα αίτηση αποφυλάκισης των συνηγόρων τους.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι δύο δικηγόροι των στρατιωτικών κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης, τονίζοντας ότι οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης συνεργάζονται με τις τουρκικές αρχές, καθώς έχουν δώσει τους κωδικούς (ΡΙΝ) των κινητών τηλεφώνων τους και ότι το ελληνικό προξενείο έχει ενημερώσει ότι μπορούν να παραμείνουν σε αυτό ως διεύθυνση κατοικίας τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους. Με βάση τα παραπάνω, οι δικηγόροι ζήτησαν αποφυλάκιση.

Το δικαστήριο, μία ώρα μετά την κατάθεση του αιτήματος, ανακοίνωσε τη συνέχιση της προφυλάκισής των δυο νέων, ισχυριζόμενο ότι «είχαν βρεθεί πολλά ύποπτα στοιχεία», οι στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στην Τουρκία, δεν έχουν ολοκληρωθεί -ακόμη- οι έρευνες στα ψηφιακά δεδομένα των κινητών τους και δεν έχει αλλάξει κάτι από τις έως τώρα έρευνες.

Σημειώνεται ότι οι έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι από τις αρχές Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, με κανέναν να μη γνωρίζει πότε θα αποφυλακιστούν. 

«Όλες αυτές οι καταστάσεις δεν ξέρεις πού θα καταλήξουν… Ελπίζεις για το καλύτερο, αλλά έχεις στην άκρη του μυαλού σου και μια κατάληξη που δεν είναι θετική, με την έννοια της καθυστέρησης εννοώ πάντα, για να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτό» σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

Ελπίδες για θετική εξέλιξη είχαν δημιουργηθεί νωρίτερα στον απόηχο της ευρωτουρκικής Συνόδου της Βάρνας, όπου οι Ευρωπαίοι, με προεξάρχοντα τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζήτησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν την απελευθέρωσή τους πριν από το Πάσχα. 

Αναφερόμενος στο μεταξύ στις δηλώσεις του περί ομηρίας των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι «δυστυχώς δικαιώθηκα, όπως φάνηκε και στη Σύνοδο της Βάρνας». «Είναι 26 μέρες στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς κατηγορητήριο» είπε. «Οι έλληνες στρατιωτικοί είναι και ευρωπαίοι και νατοϊκοί στρατιωτικοί» σημείωσε με νόημα ο κ. Καμμένος. 

Πηγή: skai.gr