Κλείσιμο

Μπαχτσελί προς Τσίπρα: Ο βυθός της θάλασσας γεμάτος από τους παππούδες σας

Σοκ προκαλούν οι εμπρηστικές δηλώσεις του επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην ΚΟ του κόμματος του την Τετάρτη. Ο Μπαχτσελί είναι σύμμαχος του Ρετζέπ Ερντογάν στο πλαίσιο των επερχόμενων εκλογών.

«Ο Τσίπρας, αυτό το άτομο είπε στις Βρυξέλλες, χωρίς να κοκκινίσει το πρόσωπό του, ότι η Τουρκία θέλει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είπε μάλιστα ότι η Τουρκία θα πυροβολήσει το πόδι της αν κάνει κάτι τέτοιο» ανέφερε ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, και ξεκίνησε το παραλήρημά του:

«Είχε τέτοιο θράσος… Όλος ο κόσμος ξέρει πάντως ποιοι έριξαν σφαίρες εθνικής υπερηφάνειας, και ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες όσων μιλούν με τέτοια κενά λόγια». Ο Μπαχτσελί αναφερόταν στην Μικρασιατική καταστροφή, ενώ ο τούρκος πρόεδρος είχε προβεί σε ανάλογες δηλώσεις προ ημερών. 

Μιλώντας στο Σαγγάριο, όπου το 1921 ανακόπηκε η πορεία του ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα, κ. Ερντογάν σημείωσε στις 11 Μαρτίου πως «όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους […] ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε ότι το κόμμα του Μπαχτσελί είναι ένα «ακραίως ακροδεξιό κομμάτι της Τουρκίας, που ο λόγος του στηρίζεται στην εθνικιστική ρητορεία και στο μίσος». «Εμείς να μείνουμε στη λογική των ήπιων τόνων» πρόσθεσε.



Πηγή: skai.gr