Αρχιφύλακας κρατήθηκε όμηρος στις φυλακές Τρικάλων

Υπαρχιφύλακας των φυλακών Τρικάλων, στην Ε2 πτέρυγα, κρατήθηκε όμηρος επί περίπου 20 λεπτά από δύο κρατούμενους, εκ των οποίων ο ένας του είχε βάλει αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό του.

Ο αρχιφύλακας κατάφερε και διέφυγε όταν επενέβησαν άλλοι κρατούμενοι, οι οποίοι χτύπησαν τους δύο δράστες.

Ο αρχιφύλακας φέρει επιδερμικό τραυματισμό στο λαιμό, ενώ οι δύο κρατούμενοι οι οποίοι είχαν κρατήσει όμηρο τον σωφρονιστικό υπάλληλο, προκάλεσαν φθορές μέσα στην πτέρυγα της φυλακής.

Αυτό είναι το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που συμβαίνει στις εν λόγω φυλακές, καθώς πριν από δύο ημέρες, Έλληνας ποινικός κρατούμενος επιτέθηκε με ξυράφι στον αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος και τον τραυμάτισε στο λαιμό, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας κρατούμενος ζήτησε ακρόαση – για προσωπικό του ζήτημα – από τον αρχιφύλακα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όμως, τα πνεύματα, για άγνωστο λόγο, οξύνθηκαν, με αποτέλεσμα ο κρατούμενος να αποπειραθεί να μαχαιρώσει τον σωφρονιστικό με ξυράφι που έφερε πάνω του.

Σημειώνεται ότι μόλις λίγες εβδομάδες πριν, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού απειλήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, με αυτοσχέδιο μαστίγιο, μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης, σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Πηγή: skai.gr