Νέες βολές Καμμένου κατά Άγκυρας- Δεν διαφέρουμε από τους αγωνιστές του ‘21

Νέες βολές κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε το Σάββατο ο Πάνος Καμμένος στην ημερήσια διαταγή του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η Τουρκία, επισήμανε ο υπουργός Άμυνας, παρεκκλίνει πολλές φορές από τις συνηθισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε μεθοριακές καταστάσεις μεταξύ γειτονικών κρατών.

Στην ημερήσια διαταγή του για την εθνική επέτειο ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για πολλοστή φορά και για ομηρία των ελλήνων στρατιωτικών.

Σήμερα όμως, τόνισε, η σκέψη μας είναι στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης σε κατάσταση ομηρίας. «Οι προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση της άμεσης επανόδου τους στην Πατρίδα συνεχίζονται και ελπίζουμε να τους έχουμε σύντομα κοντά μας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς» σημείωσε ο κ. Καμμένος.

«Να θυμούνται όλοι, φίλοι και εχθροί, ότι δε διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωνιστές του 1821 και το έχουμε αποδείξει σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας» διεμήνυσε. «Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου» τόνισε ακόμα ο κ. Καμμένος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «η χώρα μας εφαρμόζει πάντα το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες και είναι υπόδειγμα κράτους που υλοποιεί την ‘’καλή γειτονία και φιλία’’ στην περιοχή», αντίθετα με την Τουρκία.

Για το Κυπριακό σημείωσε ότι «η δίκαιη και βιώσιμη λύση για όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι μια ενωμένη και ελεύθερη Κύπρος με την ολοκληρωτική κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων».

«Η γεωγραφική θέση της χώρας μας με το γεωστρατηγικό περιβάλλον να χαρακτηρίζεται από δυναμικά μεταβαλλόμενες καταστάσεις, απαιτεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σε διαρκή ετοιμότητα και με υψηλό φρόνημα. Όλοι σας συμμετέχετε ενεργά στην προάσπιση της άμυνας της Πατρίδας μας και οι Έλληνες πολίτες μπορούν με σιγουριά να οργανώσουν το παρόν, για να οικοδομηθεί το μέλλον της χώρας μας» είπε ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στο στράτευμα.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία κατοχυρώνει τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται και είναι απολύτως σαφής, δίχως να αφήνει ίχνος ‘’γκρίζων ζωνών’’» υπογράμμισε από πλευράς του ο Προκόπης Παυλόπουλος απευθύνοντας μήνυμα στην Άγκυρα, επ’ ευκαιρία της εθνικής εορτής.

«Ορθώς ήταν καταδικαστικό το ανακοινωθέν της ΕΕ για την Τουρκία» υπογράμμισε από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας την παραβατικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και ευρύτερα στη Μεσόγειο. «Η Τουρκία ήταν επίμονη στη θέση της, δεν μπορεί παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτό». 
Πηγή: skai.gr