Κλείσιμο

Ιερώνυμος: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κόψει τις ρίζες μας

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές Φίλη για το μάθημα των θρησκευτικών.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε το 100ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε κανένας άλλος, ντόπιος ή ξένος, να κόψει τις ρίζες μας».

Όπως είπε, «ένα δέντρο που του κόβουμε τις ρίζες ή το κλαδεύει όπως θέλει ο καθένας δεν φέρνει καρπούς, ξεραίνεται και έτσι δεν έχουμε συνέχεια. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί όλους. Καλούμαστε να ανησυχούμε για το τι θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Η πίστη, βέβαια, θεριεύει τον άνθρωπο, τον δυναμώνει»,

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής και την ανάγκη των παιδιών να στηριχτούν κάπου, ενώ παρομοίασε τον ενθουσιασμό τους με τα γάργαρα νερά των βουνών που τρέχουν ορμητικά.

Επίσης κάλεσε τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες να στηρίζουν τα παιδιά, να τους μαθαίνουν να πηγαίνουν στην Εκκλησία και να κάνουν τον σταυρό τους, χαρακτηρίζοντάς τους ιεραπόστολους αυτού του έθνους.

Εξάλλου, μίλησε στους μαθητές για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, μιας διπλής εορτής, από τη μια ο αγώνας για την ελευθερία και από την άλλη ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και τους ευχήθηκε, υγεία, δύναμη και προκοπή.

Πηγή: AΜΠΕ - skai.gr