Καμμένος σε Άγκυρα:Τα κινητά ελέγχθηκαν παρουσία Έλληνα και είναι «καθαρά»

Τις τουρκικές αναφορές των ΜΜΕ της γείτονος περί «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διέψευσε την Παρασκευή ο Πάνος Καμμένος.

«Τα κινητά των δύο Ελλήνων, ελέγχθηκαν παρουσία Έλληνα εμπειρογνώμονα, βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας δεν ευρέθη απολύτως τίποτα και όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι είναι ψέματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας. «Δυστυχώς δικαιώθηκα για την ομηρία» δήλωσε μάλιστα με νόημα ο υπουργός Άμυνας. 

Θεωρώ ιστορικό βήμα τη χθεσινή (Πέμπτη) απόφαση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ που παίρνει τόσο ξεκάθαρη θέση για τουρκική προκλητικότητα και απαιτεί άμεση απελευθέρωση Ελλήνων Αξιωματικών επισήμανε. 

Ο κύριος Καμμένος, που συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, ευχήθηκε ειρωνικά «καλορίζικο» στο γεωτρύπανο που απέκτησαν οι Τούρκοι, προτρέποντάς τους παράλληλα, «να το χρησιμοποιήσουν στη δική τους ΑΟΖ».

Ο υπουργός επέμεινε και στη θέση του περί «ατυχήματος» στο Αιγαίο. «Όταν υπάρχει παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου και υπάρχει προσέγγιση των αεροσκαφών, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος. Το ίδιο και στη θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί χαίρουν όλων των δικαιωμάτων» δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.


Πηγή: skai.gr