Κλείσιμο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο παιδοκτόνος πατέρας-τέρας

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 62χρονος πρώην αστυνομικός, Ιωάννης Εικοσπεντάκης, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της 6χρονης κόρης του Στέλλας, τον Απρίλιο του 2017.

Δικαστές και ένορκοι επέβαλλαν επίσης στον κατηγορούμενο και ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της περιύβρησης νεκρού.

Υιοθετώντας πλήρως την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί, απέρριψαν ομόφωνα τον ισχυρισμό της υπεράσπισης του κατηγορουμένου περί μειωμένου καταλογισμού.

Ο 62χρονος παιδοκτόνος άκουσε την απόφαση έχοντας το βλέμμα του χαμηλωμένο στο πάτωμα, ενώ η μητέρα της αδικοχαμένης Στέλλας στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε σε λυγμούς.

«Κατά λάθος έγινε, ήταν ατύχημα. Το παιδί έκλαιγε γιατί δεν ήθελε να την κάνω μπάνιο. Την πήρα αγκαλιά και της έκλεισα το στόμα για να μην ξυπνήσει τον γιο μου ... Χωρίς να το καταλάβω το παιδί έχασε την αναπνοή του ... Μετά θόλωσα», είχε υποστηρίξει στην απολογία του ενώπιον της έδρας.
Πηγή: skai.gr