Ντιμιτρόφ: Απαντήσαμε στο ελληνικό προσχέδιο, υπάρχουν αποκλίσεις

Η ΠΓΔΜ έχει ήδη απαντήσει στις προτάσεις της Ελλάδας για την επίλυση του ονοματολογικού και υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα κείμενα που έχουν καταθέσει οι δύο πλευρές, δήλωσε ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας ενόψει της διήμερης επίσκεψης του ομολόγου του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, ο κ. Ντιμιτρόφ εξέφρασε την ελπίδα ότι εάν οι δύο πλευρές εστιάσουν σε κοινό στόχο θα κατορθώσουν να υπερβούν τις διαφορές.

Αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της σκοπιανής πρότασης, λέγοντας πως αυτό θα περιέπλεκε τη διαδικασία.

Ο κ. Ντιμιτρόφ δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης πάνω στα δύο προσχέδια. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχει διορία για οποιαδήποτε πλευρά.

Ο σκοπιανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η διαδικασία ανταλλαγής κειμένων με την Ελλάδα δεν έγινε γνωστή στον Τύπο διότι, κρίνοντας εξ εμπειρίας, οι δύο χώρες έκριναν ότι θα ήταν προτιμότερο να αποφύγουν τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Την επόμενη Παρασκευή, 30 του μηνός, ο κ. Κοτζιάς και κ. Ντιμιτρόφ θα συναντηθούν στη Βιέννη με τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.
Πηγή: skai.gr