Ζάεφ για Κοτζιά: Αισιοδοξώ για αξιοπρεπή λύση, αν σεβαστούμε την ταυτότητα

Για αξιοπρεπή λύση στο ονοματολογικό, που θα σέβεται θέματα ταυτότητας, μίλησε τη Δευτέρα ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, στα Σκόπια και τις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν υπό την αιγίδα του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Όπως είπε, τόσο η επίσκεψη Κοτζιά, όσο και οι συναντήσεις υπό τον αμερικανό διπλωμάτη, συνιστούν ευκαιρία να πλησιάσουν οι δύο πλευρές πιο κοντά στην επίλυση του ζητήματος.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξέφρασε την αισιοδοξία του για λύση στο ονοματολογικό. «Πιστεύω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση και είμαι αισιόδοξος, αν σε αυτό λάβουμε υπόψη ότι η λύση θα είναι αξιοπρεπής και θα σέβεται θέματα που άπτονται της ταυτότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για μένα, τόνισε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, είναι σημαντικό πώς αυτό θα το υποδεχθεί η ελληνική κοινή γνώμη και αν θα είναι αποδεκτό από τους ελληνικούς θεσμούς. «Πιστεύω ότι και για τους Έλληνες πολιτικούς και για τον πρωθυπουργό Τσίπρα είναι σημαντικό πως αυτό θα γίνει αποδεκτό εδώ, από τους πολίτες της ‘’Μακεδονίας’’, αλλά και πώς θα περάσει από τους θεσμικά όργανα της χώρας μας», πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Όπως τα εθνικά θέματα για το όνομα της Μακεδονία είναι ξεκάθαρη, η θέση των ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε καμία λύση που θα περιέχει τον όρο ‘’Μακεδονία’’. Oυτε Βόρεια, ούτε νότια ούτε δυτική Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική η Μακεδονία που περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής» διεμήνυσε στο μεταξύ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. 
Πηγή: skai.gr