Κλείσιμο

Σεραφείμ: Δικαιωμένος ο Αμβρόσιος, προσβολή του σώματος η ομοφυλοφιλία

Στήριξη στον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, ο οποίος πριν λίγες ημέρες κρίθηκε αθώος από δικαστήριο του Αιγίου για υποκίνηση βίας κατά ομοφυλοφίλων, έδωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λαμία, ο κ. Σεραφείμ υποστήριξε ότι ο κ. Αμβρόσιος είναι «δικαιωμένος πλήρως», ενώ υποστήριξε πως η ομοφυλοφιλία «αποτελεί ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας», και «προσβολή του ανθρωπίνου σώματος».

Το μόνο που έκανε ο μητροπολίτης Καλαβρίτων, είπε ο κ. Σεραφείμ, είναι να εκφράσει την πίστη της ανθρώπινης οντολογίας.

Ο κ. Σεραφείμ επιτέθηκε
με δριμύτητα στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως «έχουμε δυστυχώς, διαχρονικά θα έλεγα, έναν επικίνδυνο, αλλοπρόσαλλο και τραγικό γείτονα».

Υποστήριξε πως οι Έλληνες γνωρίζουν τον πολιτισμό της Τουρκίας διότι βίωσαν «400 ολόκληρα χρόνια την καταδυνάστευση και το έγκλημα με τις μύριες μορφές με τα οποία θέλησε να αφανίσει το λαό μας και το γένος μας».

Εκτίμησε δε ότι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη της Τουρκίας συνελήφθησαν κατόπιν μίας «στοχευμένης, μεθοδευμένης διαδικασίας» που ήταν «γεμάτη εκδίκηση, μίσος και εμπάθεια από τον εμφανιζόμενο νέο χαλίφη ο οποίος έχει εντελώς απασφαλίσει πλέον».

Προσέθεσε ότι ο τούρκος πρόεδρος έχει γίνει «εντελώς επικίνδυνος για την δημοκρατική οικουμένη» και ζήτησε να γίνουν παρεμβάσεις σε διεθνή φόρα ώστε να απελευθερωθούν και να επαναπατριστούν οι δύο στρατιωτικοί.

Ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό, και χαρακτήρισε «εγκληματικό γεγονός» και «ιστορικά μέγα λάθος» την ονομασία της ΠΓΔΜ ως Μακεδονία.

«Το να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στην επίπλαστη αυτή κρατική οντότητα που θέλουν να αναπροσδιορίζονται, παρότι Σλάβοι, ως απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι εγκληματικό γεγονός και ιστορικό μέγα λάθος. Πρέπει να στεκόμαστε γεμάτοι δέος μπρος στο αίμα με το οποίο μάρτυρες πότισαν τη γη της Μακεδονίας και μας τη χάρισαν ως αναπόσπαστο τμήμα της Ελλάδος μας», είπε.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr