Παυλόπουλος: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας

Μήνυμα στην Τουρκία πως η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα σύνορά της, την εδαφική ακεραιότητά της και την κυριαρχία της έναντι πάντων έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δήλωσή του με αφορμή την επέτειο από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα στη Μάνη.

Η τοποθέτηση του Προκόπη Παυλόπουλου ήλθε στον απόηχο των βολών που αντήλλαξε με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Έλληνες να μάθουν «πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο», απαντώντας σε δήλωση του κ. Παυλόπουλου ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να μιμηθεί το παράδειγμα των προγόνων του, του 1821.

Ο κ. Παυλόπουλος φάνηκε να χαμηλώνει
τους τόνους, λέγοντας ότι οι Έλληνες είναι «έθνος της ειρήνης» που επιδιώκει φιλία και καλή γειτονία.

Κατέστησε ωστόσο σαφές πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι κατοχυρωμένα από το διεθνές δίκαιο και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ενώ διαμήνυσε εκ νέου πως η Αθήνα ουδέποτε θα ανεχτεί την ύπαρξη γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο Πέλαγος. Αυτό «είναι η βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας», τόνισε.

Επανέλαβε δε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς η υπεράσπιση της ελληνικής κυριαρχίας συνιστά και υπεράσπιση της Ευρώπης.
Πηγή: skai.gr