Πυρά Αμβρόσιου κατά ΕΡΤ για το Jesus Christ Superstar

Νέα επίθεση κατά της ΕΡΤ εξαπέλυσε την Πέμπτη ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μέσω ανάρτησης που έκανε στο προσωπικό του ιστολόγιο, μετά την έντονη αντίδραση της δημόσιας τηλεόρασης στην προηγούμενη επίθεση που δέχθηκε από τον μητροπολίτη, με αφορμή την θεατρική παράσταση, «Jesus Christ Superstar».

Ειδικότερα, ο Αμβρόσιος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «προ ημερών, εξ αφορμής της αντιθέσεώς μας στην απόπειρα "στομώσεως"», όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, «του μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 "Πρώτη Είδηση" με θέμα το έργο Jesus Christ Superstar, επί τρείς ημέρες ήμασταν στο στόχαστρο της ΕΡΤ1 με τρόπο απαράδεκτο», καθώς όπως υποστηρίζει, «έλεγαν μεν τα δικά τους επιχειρήματα, ενώ αποσιωπούσαν τα δικά μας ερωτήματα προς τους παρουσιαστές της εκπομπής».

Στην ίδια ανάρτηση ο Αμβρόσιος επικαλείται τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα», την περασμένη Κυριακή, η δημοσιογράφος Εύη Κυριακοπούλου, σχετικά με την εκπομπή της στην δημόσια τηλεόραση, για να ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι «αποτελούν πανηγυρική επιβεβαίωση των θέσεών μας για την συμπεριφορά των παραγόντων της ΕΡΤ».

Ακόμη, ο μητροπολίτης
αναφέρει ότι «επανερχόμεθα μόνο και μόνο για να παρουσιάσουμε μερικά μηνύματα συμπαραστάσεως, τα οποία δεχθήκαμε τις ημέρες εκείνες», κατηγορώντας και πάλι την δημόσια τηλεόραση ότι «με τις εκπομπές της σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της ενεργείται μία πλύση εγκεφάλου».

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια τηλεόραση είχε αντιδράσει έντονα στην προ ημερών επίθεση από τον Αμβρόσιο και σε σχετική ανακοίνωση τονιζόταν μεταξύ άλλων: «Σε απάντηση των γραφομένων του, η ΕΡΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, καθώς αυτές αποτελούν απειλή για την ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Η ΕΡΤ έχει αποδείξει ότι σέβεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών και παρουσιάζει όλες τις απόψεις επί των θεμάτων της επικαιρότητας, ισότιμα και αμερόληπτα, ενθαρρύνοντας τον ανοικτό διάλογο. Επί του προκειμένου ζητήματος, η εκπομπή φιλοξένησε υποστηρικτές και των δύο απόψεων, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει κάθε σύγχρονη, δημοκρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Την έντονη αντίδρασή τους στα όσα είχε πει ο Αμβρόσιος κατά της δημόσιας τηλεόρασης είχαν εκφράσει ακόμη οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Πηγή: skai.gr