Κουβέλης: Έχουμε στείλει δικό μας ειδικό για τα κινητά των δύο στρατιωτικών

Η Ελλάδα έχει στείλει στην Τουρκία εμπειρογνώμονα ο οποίος συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος στην εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο κρατούμενων ελλήνων στρατιωτικών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Επισήμανε ότι με βάση τις έως τώρα πληροφορίες η πραγματογνωμοσύνη δεν έχει εντοπίσει οτιδήποτε επιλήψιμο στα τηλέφωνα των δύο ενστόλων, το οποίο να παραπέμπει σε στρατιωτική κατασκοπία.

Μιλώντας στον ANT1, εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά η μοναδική κατηγορία που θα απαγγελθεί θα αφορά παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, η οποία, όπως είπε, συνιστά πλημμέλημα.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η υπόθεση πρέπει να διατηρηθεί αμιγώς στο νομικό επίπεδο και να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με «υπερτροφικό λόγο» περί «ομηρίας», καθώς αυτό δεν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις της Αθήνας.

Απέφυγε όμως να αφήσει ξεκάθαρες αιχμές κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου – ο οποίος έχει επανειλημμένα μιλήσει για «ομήρους» – εκτιμώντας ότι ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων επέλεξε την εν λόγω διατύπωση σε μία προσπάθεια να καταδείξει πόσο έχει χρονοτριβήσει η τουρκική πλευρά.

Ο κ. Κουβέλης απέφυγε πάντως να εκτιμήσει πότε θα επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί στην Ελλάδα, λέγοντας απλώς ότι η ελληνική πολιτεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της υπόθεσης.
Πηγή: skai.gr