Κουβέλης προς τους γονείς των στρατιωτικών: Ό,τι είναι δυνατόν το κάνουμε

«Ό,τι είναι δυνατόν το κάνουμε και να είστε βέβαιοι πως το κάνουμε και επίμονα και συστηματικά» διαβεβαίωσε την Τρίτη ο Φώτης Κουβέλης τους γονείς των δύο στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης.

«Προσπαθούμε η επιστροφή τους στην πατρίδα να γίνει στο συντομότερο χρονικό διάστημα» τόνισε, απαντώντας στη φράση «αν ήταν δικό σας παιδί τι θα κάνατε» της μητέρας του λοχία Κούκλατζη.

«Ήρθα ακριβώς για να σας δω και να σας πω ότι είναι συνεχής η προσπάθειά μας, σε πολλά και πολλαπλά επίπεδα, προκειμένου τα παιδιά μας, τα παιδιά σας, τα στελέχη μας να γυρίσουν γρήγορα στην πατρίδα. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι είναι συστηματική, επίμονη, η προσπάθεια που καταβάλλουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι είστε γονείς, πονάτε, όλοι μας πονάμε για την υπόθεση αυτή, πολύ περισσότερο εσείς. Η διαβεβαίωσή μας, νομίζω ότι πρέπει να είναι δεδομένη προς εσάς. Ό,τι είναι δυνατόν το κάνουμε και να είστε βέβαιοι πως το κάνουμε και επίμονα και συστηματικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός σημείωσε ότι η υπόθεση δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα «μεθοριακό επεισόδιο και τίποτε περισσότερο από αυτό το οποίο αντιστοιχεί σε ένα μεθοριακό επεισόδιο».

Η προσπάθεια που καταβάλλεται, εξήγησε ο κ. Κουβέλης, είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία, προκειμένου το αρμόδιο δικαστήριο της Τουρκίας να αποφασίσει για το αδίκημα το οποίο θα τους αποδοθεί. Θεωρούμε ότι το μεθοριακό επεισόδιο αφορά ενδεχομένως ένα αδίκημα, το οποίο εάν έχει τελεστεί, έχει τελεστεί χωρίς δόλο, χωρίς πρόθεση και κατά συνέπεια πρέπει να οδηγηθεί η κρίση του δικαστηρίου στην απαλλαγή των δύο στελεχών μας, των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο αναφορικά με το συγκεκριμένο αυτό γεγονός.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν επιθυμούμε τη συνέχιση της κράτησής τους. Η κράτησή τους δεν δικαιολογείται, παρά μόνο επιχειρείται να δικαιολογηθεί, στο όνομα της σύνδεσης του κατηγορητήριου από την πλευρά της τουρκικής δικαστικής αρχής». Θέλουμε να πιστεύουμε, συνέχισε, όσο και διεκδικούμε, να ολοκληρωθεί η διαδικασία και σύντομα να οδηγηθεί στην κρίση του δικαστηρίου η συγκεκριμένη υπόθεση, με τα χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις που πράγματι έχει, μη επιδεχόμενες περαιτέρω διεύρυνση των όσων αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο γεγονός.

Όπως επισήμανε, οι συνθήκες κράτησης των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μας είναι καλές. Οι γονείς τους έχουν τη δυνατότητα της κάθε εβδομάδα επίσκεψης, τόνισε ο κ. Κουβέλης, και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα βραδύνει, δεν πρέπει να βραδύνει, ο χρόνος παραμονής τους στις φυλακές της Τουρκίας, πολύ δε περισσότερο ο χρόνος παραμονής τους μέσα στην Τουρκία.
Πηγή: skai.gr