Το MEGA υποχρεώνεται να τερματίσει τη λειτουργία του με απόφαση ΕΣΡ (upd)

Με έξι ψήφους υπέρ, και 3 ψήφους κατά, η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να τερματίσει την λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. 

Οι εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού είχαν υποβάλλει αίτημα προς το συμβούλιο να επιτρέψει την λειτουργία του σταθμού ως την προκήρυξη του διαγωνισμού των θεματικών τηλεοπτικών αδειών με την αιτιολογία ότι από τα τέλη του 2016 το MEGA δεν μεταδίδει ειδήσεις και ως εκ τούτου δεν ήταν υποχρεωμένο να συμμετάσχει στην διαδικασία για την απόκτηση άδειας γενικού ενημερωτικού περιεχομένου.

Η ολομέλεια του Συμβουλίου ωστόσο έκρινε πως το αίτημα της εταιρείας Τηλέτυπος ΑΕ ήταν εκπρόθεσμο, καθώς ο σχετικός νόμος του 2014 που έδινε τη δυνατότητα αλλαγής χαρακτήρα τηλεοπτικών σταθμών εξέπνευσε τον Μάιο του 2017.

Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες το ΕΣΡ θα δώσει εντολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομειών και στην Digea να εφαρμόσει την απόφαση.

Οι μέτοχοι της Τηλέτυπος έχουν την δυνατότητα να προσφύγουν στο ΣτΕ, ζητώντας αναστολή εκτέλεσης της απόφασης η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται και με αίτηση ανατροπής της απόφασης του ΕΣΡ .

Ο σταθμός άρχισε να εκπέμπει στις 20 Νοεμβρίου του 1989, ωστόσο από το 2012 αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. 
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας - skai.gr