Συνάντηση Βασιλειάδη με τη διοίκηση της Λίγκα και εκπροσώπους της ΠΑΕ

Συνάντηση με τη διοίκηση της Super League και ορισμένους εκπροσώπους των ΠΑΕ που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος θα έχει στις 11.30 ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Μέχρι πάντως να τελεσιδικήσουν όλες οι δικαστικές αποφάσεις το πρωτάθλημα δεν ξεκινάει. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στις ΠΑΕ -πλην του ΠΑΟΚ - που θεωρούν πως πληρώνουν εκείνες άνευ λόγου την κατάσταση για την οποία δεν φέρουν ευθύνη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιώργος Βασιλειάδης θα έχει σήμερα συνάντηση στο γραφείο του με τη διοίκηση της Superleague. Η Λίγκα θα παρουσιάσει τις ενστάσεις της για την διακοπή του πρωταθλήματος. Πάντως η κυβέρνηση παρουσιάζεται κάθετη στο να παιχτεί ποδόσφαιρο μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι υποθέσεις και εφέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Ο κ Βασιλειάδης δήλωσε σήμερα το πρωί ότι η διακοπή θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν συμφωνημένοι κανόνες και ηρεμία. Αν οι ομάδες θέλουν να βγουν στην Ευρώπη θα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι για να σταματήσει αυτή η αηδία, τόνισε.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ισχυρίστηκε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευνοήσει τον ΠΑΟΚ και ούτε έχει παρέμβει στη δικαιοσύνη υπέρ του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι το πρωτάθλημα διακόπηκε γιατί ο κ Σαββίδης μπήκε στο γήπεδο με το πιστόλι και διερωτήθηκε τι φταίνε οι υπόλοιπες ομάδες και ιδιαίτερα οι μικρές που θα πληγούν οικονομικά από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο κύριος Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ Σαββίδη προσωπικό φίλο του Κ Τσίπρα και του κ Καμμένου και ιδιαίτερα ευνοημένο από την Κυβέρνηση.

Σημείωσε μάλιστα ότι έβγαλε το μπουφάν του επιδεικτικά για να δείξει το πιστόλι καθιστώντας σαφές ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα γιατί έχει ισχυρές πλάτες στο Μαξίμου οπού είχε πάει πέντε φορές.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου για όσα έγιναν στην Τούμπα. «Ο πρόεδρος δείχνει το περίστροφο» γράφει η Suddeutsche Zeitung κάνοντας λόγο για σκηνές που θυμίζουν Άγρια Δύση.

Από την πλευρά της η FAZ σημειώνει ότι το γεγονός ότι o Ιβάν Σαββίδης έφερε όπλο σοκάρει και τους συνηθισμένους στα επεισόδια στα γήπεδα Έλληνες Φιλάθλους.

Άφαντος παραμένει εν τω μεταξύ ο Ιβάν Σαββίδης καθώς και ένας από τους πέντε σωματοφύλακες του, που αναζητούνται με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά τα έκτροπα στο ντέρμπι της Τούμπας και την εισβολή του οπλισμένου προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ .

Μέχρι αύριο αναμένονται οι κλήσεις σε απολογία για τα γεγονότα της Κυριακής, με τη θέση του ΠΑΟΚ να είναι δυσχερέστατη, καθώς κινδυνεύει να χάσει το ματς με την ΑΕΚ στα χαρτιά, αλλά και να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον και το επόμενο πρωτάθλημα, για τη συμπεριφορά των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ.

Μάλιστα, για εκφοβισμό αξιωματούχου προβλέπεται από τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών μέχρι και ποινή υποβιβασμού.
Πηγή: skai.gr