Λιγότερο από 24 ώρες παρέμειναν κλειστές οι πύλες σε επτά σταθμούς μετρό

Για λιγότερο από 24 ώρες παρέμειναν κλειστές οι πύλες στους επτά από τους 15 σταθμούς στους οποίους έκλεισαν το πρωί της Κυριακής.

Πρόκειται για τους σταθμούς Χολαργός, Νομισματοκοπείο, Αγία Παρασκευή, Αργυρούπολη, Άλιμος, Ηλιούπολη και Περιστέρι. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη το βράδυ της Κυριακής, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα από την Αττικό Μετρό η αναβάθμιση των παλαιών μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων, ώστε να μπορούν οι πολίτες να αγοράζουν το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Στους υπόλοιπους σταθμούς όπου έκλεισαν οι πύλες επικράτησε ταλαιπωρία για τους πολίτες το πρωί της Δευτέρας. Ενδεικτικό παράδειγμα ο σταθμός της Ανθούπολης όπου από νωρίς το πρωί έως και αυτή την ώρα υπάρχουν ουρές δεκάδων ανθρώπων στα εκδοτήρια και στο μοναδικό μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων.

Ταυτόχρονα με την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου οι εταιρείες αστικών συγκοινωνιών καλούνται να εκπονήσουν επιχειρηματικά σχέδια, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των πεπραγμένων των διοικητικών συμβουλίων τους από το υπερταμείο.

Τις προηγούμενες ημέρες οι επικεφαλής του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ συναντήθηκαν με τη διευθύνουσα σύμβουλο Ράνια Αικατερινάρη, και τον Στέφανο Γιουρέλη, τα δύο εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας.

Ακόμα δεν είναι σαφής ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών, η οποία θα πρέπει ωστόσο να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού.

Δεν είναι ξεκάθαρο επίσης εαν ο ΟΑΣΑ, από τον οποίο θα ξεκινήσει η αξιολόγηση, θα κληθεί να αξιολογήσει τα πεπραγμένα των δύο θυγατρικών του εταρειών, δηλαδή της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας - skai.gr