ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Στις 12 Μαρτίου η «άφιξη» του e-ισιτηρίου για το επιβατικό κοινό

Από τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκινά την διάθεση του νέου, "έξυπνου" ηλεκτρονικού εισιτηρίου της, το οποίο οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν σε όλο το δίκτυο της εταιρείας και σε όλα τα μέσα των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, καθώς είναι πλήρως διαλειτουργικό με τις πύλες του προαστιακού, του μετρό και των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων.


Η μπροστινή πλευρά του νέου e-εισιτηρίου

Το επιβατικό κοινό μπορεί να προμηθεύεται το νέο εισιτήριο από όλα τα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Αττική, ενώ μπορεί να επαναφορτιστεί στα σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, του ΟΑΣΑ και στα αυτόματα μηχανήματα στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς.

Οι συζητήσεις μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ ξεκίνησαν για το ηλεκτρονικό εισιτήριο από το Μάρτιο του 2016, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα, καθώς οι δύο πλευρές αδυνατούσαν να συμφωνήσουν. Το ζήτημα τελικά επιλύθηκε για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου το οποίο θα λειτουργεί τόσο στον προαστιακό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αττικής, όσο και στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, το Μάιο του 2017 μετά από παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών.

  

... Και η πίσω πλευρά 
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας - skai.gr