Ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται 7 συλληφθέντες της Combat 18

Ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης κατηγορούνται οι επτά από τους έντεκα συλληφθέντες που φέρονται να έχουν σχέση με την ακροδεξιά ομάδα Combat 18 Hellas.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνταν από τον Οκτώβριο, ενώ τον Φεβρουάριο υπήρξε ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αντιτρομοκρατική που ενημέρωνε για τη δράση και τον οπλισμό τους.

Από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες έχουν καταγραφεί διάλογοι των μελών της οργάνωσης με τον δικηγόρο που τους καθοδηγούσε και ο οποίος έχει συλληφθεί.

Από τους διαλόγους προκύπτει ότι κάποιο μέλος θα συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή και με τους Ανλενταχτους Μεάνδριους Εθνικιστές.

«Θα συνεργαστώ. Δεν θέλω να έρθω σε σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή», φέρεται να είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ένα μέλος της οργάνωσης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές, δεν έχουν και οι έντεκα συλληφθέντες τον ίδιο βαθμό συμμετοχής στην υπόθεση και για αυτό οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δίωξη θα προσωποποιηθούν για τον καθένα ξεχωριστά από τον αρμόδιο ανακριτή.

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά περίπτωση για:

  • Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων
  • Εμπρησμό
  • Έκρηξη
  • Διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και
  • Οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος

Στους συλληφθέντες συγκαταλέγεται ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά ο οποίος, από συνομιλίες που καταγράφηκαν, εμφανίζεται να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή. Ο ίδιος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι ομολογίες δύο νεαρών για συμμετοχή σε μεμονωμένες επιμέρους πράξεις. Ωστόσο, ενώπιον της εισαγγελέως οι δύο νεαροί φέρεται να ανακάλεσαν όσα είπαν στην Αστυνομία.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίον αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να λάβουν οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους γνώση της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου - Μίλτος Σακελλάρης