Στις 13 Μαρτίου κρίνεται οριστικά η τύχη του Mega

Στις 13 Μαρτίου θα κριθεί οριστικά η τύχη του τηλεοπτικού σταθμού Mega, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ εκπροσώπων του καναλιού και της ολομέλειας του ΕΣΡ.
 
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του καναλιού, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν όλους του μετόχους, ζήτησαν να συνεχίσει να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός ως θεματικός, καθώς από τον Οκτώβριο του 2016 έχει σταματήσει η προβολή δελτίων ειδήσεων.

Οι εκπρόσωποι της Τηλέτυπος, απαντώντας σε ερωτήσεις, ενημέρωσαν το Συμβούλιο πως δεν έχει εκπονηθεί επιχειρηματικό πλάνο για τη λειτουργία του σταθμού ως θεματικού, αλλά και ότι η εταιρεία δεν μπορεί να προσκομίσει αυτή την στιγμή φορολογική, τραπεζική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Στις 13 Μαρτίου η ολομέλεια του ΕΣΡ θα εξετάσει και κατά πόσο προκύπτει ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού με την απόφαση μετατροπής του Mega ως θεματικού σταθμού. Κι αυτό διότι ο τηλεοπτικός σταθμός Μακεδονία, που υπέβαλε αίτημα αλλαγής του χαρακτήρα του, από γενικό ενημερωτικό σε θεματικό, ενημέρωσε το Συμβούλιο πολύ πριν ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης για τα κανάλια εθνικής εμβέλειας γενικού ενημερωτικού περιεχομένου.

Ορισμένοι από τους μετόχους του Mega αντιθέτως, έλαβαν την απόφαση διεκδίκησης θεματικής άδειας τις τελευταίες ημέρες, και με το ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του σταθμού πολύ πιθανό.

Πηγή: Αχιλλέας Τόπας