Κλείσιμο

Ρητή δικάσιμο για τις 16 Απριλίου πήρε ο Βαξεβάνης μετά τη μήνυση Σαμαρά

Ρητή δικάσιμος για τις 16 Απριλίου 2018 ορίστηκε για το δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας Ντοκουμέντο Κώστα Βαξεβάνη προκειμένου να δικαστεί μετά τη μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς . Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση και όρισε ρητή δικάσιμο.

Στη συνέχεια, διέταξε να αφεθεί ελευθερώσω δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου αμέσως μετά την αθώωση του από το εφετείο για μήνυση σε βάρος του από την σύζυγο του
Γιάννη Στουρνάρα. Αποχωρώντας ο κ. Βαξεβάνης είπε προς τους δημοσιογράφους «καλή τύχη στον κ. Σαμαρά έχει να αντιμετωπίσει δύσκολες κατηγορίες».

Ο κ. Βαξεβάνης είχε αναρτήσει στο Twitter γελοιογραφία στο Twitter στην οποία υπονοείται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει σχέση με δολοφονία προσώπου σχετιζόμενου με την υπόθεση Novartis. 
O κ. Βαξεβάνης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. 



«Η χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του κ. Σαμαρά αποτελεί ντοκουμέντο αθλιότητας» είχαν δηλώσει μεταξύ άλλων συνεργάτες του κ. Σαμαρά

Στην ομιλία του στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτκής, o Aντώνης Σαμαράς κατήγγειλε ότι η εφημερίδα Documento του κ. Βαξεβάνη ήξερε για τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων πριν γίνουν στις 4 Φεβρουαρίου.

«Πρωτοφανή δικαστική πρωτοτυπία» χαρακτηρίζει από πλευράς της η σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ, Λίνα Νικολοπούλου, την απόφαση του δικαστηρίου που αθώωσε τον Κώστα Βαξεβάνη για παλαιό δημοσίευμα τoυ Hot Doc.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου