Κλείσιμο

Σισμανόγλειο για το θάνατο του Αλέκου Λάλου: ΕΔΕ για ενδεχόμενες ευθύνες

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για την αιτία θανάτου του πρώην δήμαρχου Νέας Φιλαδέλφειας Αλέκου Λάλου αναμένει η διοίκηση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, ενώ διευκρινίζει ότι θα διεξαχθεί και σχετική Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, «ο ασθενής Α.Λ., ετών 73, προσήλθε στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατά την πρωινή εφημερία της Παρασκευής 23-2-2018, αιτιώμενος εντοπισμένο άλγος στη μεσοπλάτια χώρα, με διαλείποντα χαρακτήρα που υφέθηκε με τη λήψη αναλγητικών».

«Έγινε ο εργαστηριακός έλεγχος που κρίθηκε απαραίτητος (ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακα, αιματολογικός και βιοχημικός έλεγχος με επαναληπτική λήψη καρδιακών ενζύμων και τροπονίνης), ο οποίος ήταν αρνητικός για οξύ ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου. Ο ασθενής αποχώρησε σε καλή κλινική κατάσταση με τις κατάλληλες οδηγίες και σε περίπτωση επανάληψης του άλγους, να απευθυνθεί σε εφημερεύον Νοσοκομείο» προσθέτει το Σισμανόγλειο.

Σε ολιγωρία του ΕΚΑΒ, και σε ιατρική αμέλεια στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο απέδωσε το θάνατο του πατέρα του ο Μιχάλης Λάλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.



Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ, «παίρνω τηλέφωνο ξανά το 166, λέω τι γίνεται ρε παιδιά έχουμε ένα περιστατικό εδώ στη Νέα Φιλαδέλφεια. ‘’Λέει δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Και λέω πότε θα ξεκινήσει ρε παιδιά; Μου λένε δεν ξέρουμε, όποτε έχει’’».

Από πλευράς του, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς ανέφερε στον σταθμό μας ότι «η κλήση που έχει καταγραφεί στο τηλεφωνικό κέντρο έγινε στις 8.25… Εν συνεχεία ακυρώθηκε από μια κυρία που ήταν προφανώς συγγενής του κ. Λάλου, και μετά δεχτήκαμε άλλη μια κλήση στις 5.30 από την ίδια διεύθυνση με το ίδιο επίθετο. Πήγε το ασθενοφόρο μετά από 20 λεπτά. Αυτά ξέρω όπως είναι καταγεγραμμένα τα τηλεφωνήματα στο ΕΚΑΒ».

Όπως διηγείται ο Μιχάλης Λάλος, στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο και εκεί ξεκινά η επόμενη φάση της ταλαιπωρίας.

«Τον παραδίδω στους γιατρούς, τους λέω το ιστορικό του, τον στέλνουν στο καρδιολογικό για εξέταση… Του κάνουν καρδιογράφημα, δύο ακτινογραφία θώρακος και του κάνουν και αιματολογικές εξετάσεις. Λέει ‘’κ. Λάλο γιατί ήρθατε στο καρδιολογικό; Λέει ο πατέρας μου αφού πονάω στην πλάτη. Του λέει αφού πονάς στην πλάτη γιατί ήρθες στο καρδιολογικό;’’ Εν τω μεταξύ ο πατέρας μου πόναγε πολύ και ο άλλος νόμιζε ότι ήταν τσαντισμένος ο πατέρας μου».

Επί πέντε ώρες ο άτυχος άνδρας πηγαινοερχόταν - όπως καταγγέλλει ο γιος του- με ένα καροτσάκι στους διαδρόμους του νοσοκομείου, όταν πλέον στις 3 αποφασίζεται από τους γιατρούς, σύμφωνα πάντα με τον γιο του, ότι ο άνθρωπος αυτός με ιστορικό καρδιοπάθειας δεν χρήζει νοσηλείας.

«Ο πόνος μας λένε είναι από μυ στην πλάτη, δώστε του αναλγητικά, δώστε του ντεπόν, δώστε του λοναριντ, αν συνεχίσει να πονάει λέει, αύριο πηγαίντε τον στο νοσοκομείο. Γυρίσαμε στο σπίτι στις 4. βλέπω τον πατέρα μου ζαλισμένο και να λέει ‘’ζαλίζομαι χάνομαι’’. Επί 20 λεπτά του έκανα τεχνητή αναπνοή και μαλάξεις η αδερφή μου»,

Ο ασθενής μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου και κατέληξε, και ο Μιχάλης Λάλος ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά, με μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Πηγή: skai.gr