Λέσβος: Κτηνοτρόφος πυροβόλησε κατά προσφύγων - Πήγαν να κλέψουν ζώα του

Κατά δύο προσφύγων πυροβόλησε το βράδυ της Τετάρτης αγροτοκτηνοτρόφος της Μόριας στη Λέσβο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει τραυματισμός, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο του συμβάντος.

Το επεισόδιο σημειώθηκε έξω από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, όταν κτηνοτρόφος βρήκε τους πρόσφυγες στη στάνη του να κλέβουν πρόβατα, προκειμένου να τα σφάξουν και να τα φάνε και έβαλλε εναντίον τους με κυνηγετική καραμπίνα.

Ας σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες για ζωοκλοπές και σφαγές ζώων από μετανάστες. Επίσης έχουν γίνει συλλήψεις από αστυνομικούς για τον ίδιο λόγο.

Εξάλλου, όπως αναφέρει ο ιστότοπος lesvosnews.gr, αγροτοκτηνοτρόφοι βρήκαν την Τρίτη σφαγμένα ζώα τους στα κτήματά τους. Αγανακτισμένος ο πρόεδρος της τοπικής τοινότητας Νίκος Τρακέλλης είχε προειδοποιήσει δε ότι «δεν θα μείνουμε πλέον με δεμένα τα χέρια… Έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη ένας μετανάστης να κλέβει και να σφάζει ζώα, όμως αφήνεται ελεύθερος αφού ορίζεται τακτική δικάσιμος… Την επομένη ημέρα κάνει πάλι τα ίδια…»
Πηγή: skai.gr - lesvosnews.gr