Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Βρετανίας στηρίζει το Όλοι Μαζί Μπορούμε

Μία από τις σημαντικότερες κοινωνικές εκδηλώσεις που αφορά την ελληνική κοινότητα της Βρετανίας διοργανώνεται αυτό το Σάββατο, 24 του μήνα, στο κεντρικό ξενοδοχείο Grosvenor House του Λονδίνου.

Πρόκειται για την ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Μεγάλης Βρετανίας, ενός εκ των πιο σημαντικών και με μεγάλη επιρροή ελληνικών συλλόγων στη γηραιά αλβιόνα, με πάνω από 600 ενεργά μέλη και συνολικά πάνω από 2.000 εγγεγραμμένα και συνδεδεμένα (μη μηχανικούς) μέλη.

Ο Σύλλογος συστήθηκε το 1995 και μεγαλώνει σταθερά σε μέγεθος και επιρροή. Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μελών του Συλλόγου έχει αυξηθεί λόγω της έλευσης αρκετών νέων Ελλήνων επαγγελματιών του χώρου της ναυτιλίας που έχουν βρει εργασία στο Λονδίνο, στελεχώνοντας πλέον σχεδόν όλες τις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες της βρετανικής πρωτεύουσας ως ναυπηγοί μηχανολόγοι, δικηγόροι, ναυλομεσίτες κ.ά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Μονιούδης είπε ότι ο Σύλλογος ιδρύθηκε με δύο βασικούς άξονες, την ελληνική ναυτιλία και τα βρετανικά πανεπιστήμια. «Τα περισσότερα μέλη που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία ήταν απόφοιτοι των πανεπιστημίων της βορειοανατολικής Αγγλίας που είχε μεγάλη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο παρελθόν. Ήμασταν λοιπόν συνάδελφοι, φίλοι, συμφοιτητές και αποφασίσαμε να ιδρύσουμε έναν σύλλογο για να κρατάμε την επαφή μεταξύ μας», εξήγησε ο κ. Μονιούδης.


Σκοπός του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Μ. Βρετανίας είναι, λοιπόν, να καλλιεργεί και να προωθεί επαγγελματικές και κοινωνικές επαφές των μελών του. Η ετήσια χοροεσπερίδα είναι μία από τις εκδηλώσεις που συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς συγκεντρώνει σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου της ναυτιλίας και όχι μόνο, δίνοντας την ευκαιρία δημιουργίας και ανανέωσης επαφών.

Με περίπου 650 καλεσμένους πέρυσι και σχεδόν 750 φέτος, είναι από τις μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις κάθε χρονιάς. «Έρχονται άνθρωποι από περισσότερες από 40 χώρες και πάνω από 150 εταιρείες μας υποστηρίζουν και εκπροσωπούνται. Είναι το γεγονός της χρονιάς όσον αφορά την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα στο Λονδίνο», είπε ο κ. Μονιούδης.

Κάθε χρόνο επιλέγεται μια οργάνωση αρωγής για στήριξη από τους παριστάμενους στη χοροεσπερίδα και το Σύλλογο και φέτος η οργάνωση αυτή είναι το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Αναφερόμενος στην απόφαση αυτή, ο Ταμίας του Συλλόγου Ελλήνων Μηχανικών Κώστας Αμαραντίδης είπε: «Είδαμε ότι το ‘Όλοι Μαζί Μπορούμε’ είναι μία πάρα πολύ δυνατή πρωτοβουλία, διαχρονική, με σκοπό την κοινωνική και περιβαλλοντική αφύπνιση του κόσμου και αυτό δεν μπορούσε να μας αφήσει και εμάς ασυγκίνητους.

»Οι στόχοι που έχει θέσει ο οργανισμός, να βοηθηθούν οι ανήμποροι συνάνθρωποί μας, η υγεία, το περιβάλλον είναι στόχοι που μας ενδιαφέρουν άμεσα. Όταν εισηγηθήκαμε στο συμβούλιό μας το ‘Όλοι Μαζί Μπορούμε’, όπως κάθε χρόνο εισηγούμαστε μία οργάνωση αρωγής για να στηρίξουμε, ήταν όλοι ενθουσιασμένοι και με μεγάλη χαρά είπαν να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια».
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο