Η φωτογραφία με νόημα του Πάιατ για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Φωτογραφία με νόημα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ανάρτησε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στη σκιά της έντασης με την Τουρκία, αλλά και αναφορών ελληνικών ΜΜΕ για «ίσες αποστάσεις» των ΗΠΑ στη μίνι κρίση.

Ο αμερικανός διπλωμάτης ανάρτησε φωτογραφία από τη χθεσινή (Τετάρτη) συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας Πάνου Καμμένου και ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, στο πλαίσιο της διήμερης συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αναφέροντας χαρακτηριστικά στη λεζάντα: «Σας ευχαριστώ υπουργέ Μάτις, για την ισχυρή σας στήριξη στη συμμαχία μας με την Ελλάδα».

Σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ μεταβαίνει στην Άγκυρα, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Τουρκία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον. Στην Άγκυρα ο κ. Πάιατ θα έχει διαβουλεύσεις με τον Ρεξ Τίλερσον, τον υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων.

Τέλος, σημειώνεται πως με χθεσινή ανακοίνωσή της, η πρεσβεία των ΗΠΑ διέψευσε δημοσιεύματα περί συνάντησης του κ. Πάιατ με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

«Φοβάμαι τη μέχρι στιγμής ουδετερότητα των ΗΠΑ, ελπίζω στην επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα να το αλλάξει αυτό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
Πηγή: skai.gr