Καμμένος: Ξεπερνά τα όρια του ανεκτού η Τουρκία - Ενημέρωσα το ΝΑΤΟ

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στα Ίμια ξεπερνά τα όρια του ανεκτού επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι ενημέρωσε τον ΓΓ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, και τους ομολόγους του στη Συμμαχία για την τουρκική στάση κατά τη διήμερη συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤO στις Βρυξέλλες.

«Στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ είχα τη δυνατότητα να ενημερώσω τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά και τους υπουργούς Άμυνας των συμμαχικών χωρών για την τελευταία συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων, για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού, μία συμπεριφορά που δεν είναι απλώς απέναντι σε μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Είναι μία συμπεριφορά απέναντι στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για αυτό το λόγο, διευκρίνισε ο υπουργός, ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο ότι η Τουρκία, πέραν της παραβιάσεως των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού εδάφους.



«Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει ακόμα και με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε. 

Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε μάλιστα ότι είχε τη δυνατότητα να επιδείξει οπτικοακουστικό υλικό, «το οποίο, πέραν πάσης αμφισβητήσεως, καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό». «Αναμένω τις αντιδράσεις των συμμάχων». Κατέληξε στη δήλωσή του.

«O κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να συμμετάσχεισε καμία άτυπη ενημερωτική συνάντηση που αφορά την κατάσταση στο Αιγαίο» ξεκαθάρισαν πάντως νωρίτερα πηγές της ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας στην πρόσκληση του υπουργού Άμυνας για ενημέρωση. 

«Η Τουρκία έχει θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλειά της» επισήμανε στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφερόμενος στην στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που διεξάγεται στην Αφρίν της Συρίας. 

Πηγή: skai.gr