Φωτίου: "Αναλαμβάνουμε την ταυτότητα του προνοιακού συστήματος"

Στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου αναφορικά με το σχέδιο νόμου που αφορά την μετεξέλιξη του ΟΠΕΚΑ .

Μεταξύ άλλων η κα. Φωτίου υπογράμμισε πως το νέο σύστημα δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση και η κυβέρνηση αναλαμβάνει απόλυτα την ταυτότητα του νέου προνοιακού συστήματος.

Η κυρία Φωτίου έκανε λόγο για έναν ενιαίο γεωοπληροφοριακό μηχανισμό ο οποίος επί της ουσίας συνδέει τρία διαφορετικά μητρώα. Το μητρώο του εθνικού μηχανισμού στο οποίο όπως ανέφερε η υπουργός περιλαμβάνονται τα στοιχεία όλων των Ελλήνων Πολιτών, τα μητρώα των ΚΕΠ και των Κέντρων Κοινότητας τα οποία είναι τα αρμόδια όργανα επικοινωνίας με τους πολίτες και το μέσο απάντησης προς το κοινό και τα 6 μητρώα ελέγχου στα οποία οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ θα ελέγχουν και θα διασταυρώνουν όλα τα στοιχεία προκειμένου να δίνονται τα επιδόματα στους πραγματικά δικαιούχους.

Η υπουργός έκανε επίσης λόγο για ένα σύστημα το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους Δήμους της χώρας από τον ερχόμενο μήνα και με αυτό τρόπο ακόμη και Δήμοι που δεν διαθέτουν Κέντρο Κοινότητας, μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών τους θα μπορούν να εξυπηρετούν και να απαντούν στους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Η κυρία Φωτίου σημείωσε επίσης πως τα επιδόματα σήμερα είναι 150 και όχι «περισσότερα από 200 που έλεγε η Τρόικα» και σημείωσε πως με το νέο σύστημα ουσιαστικά το «κράτος θα μπορεί να ελέγχει τα πάντα».
Πηγή: www.skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης