Συμμαχία Αλβανών: Όχι στο Gorna Makedonija του Κοτζιά χωρίς μετάφραση

Αντίθετη στην πρόταση Κοτζιά για ονομασία Gorna Makenoija χωρίς μετάφραση δηλώνει το κόμμα «Συμμαχία Αλβανών» κάνοντας λόγο για «σλαβικές επιρροές».

«Εμείς, η Συμμαχία των Αλβανών, είμαστε αντίθετοι με τις τάσεις για τις σλαβικές επιρροές στο όνομα. Όπως είπαμε, αντιτιθέμεθα σε Σλαβική ονομασία της ‘’Μακεδονίας’’, είμαστε αντίθετοι με την πρόταση που κυκλοφορεί μέσω διπλωματικών κύκλων όπου η λογική είναι να χρησιμοποιούμε ονόματα με γεωγραφικό προσδιορισμό που είναι γραμμένα σε ‘’μακεδονικά’’ όπως το Gorna Makedonija» ξεκαθάρισε ο ηγέτης της «Συμμαχίας των Αλβανών» Ζιγιαντίν Σέλα.

«Πρόκειται για τάση για σλαβικές επιρροές με υιοθέτηση του (συγκεκριμένου) ονόματος» είπε ο Σέλα.
Ο Ζιγιαντίν Σέλα, ζήτησε επίσης να συμπεριληφθούν στις διαπραγματεύσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα κόμματα των Αλβανών.

Αλλά και το «Φόρουμ Αλβανών διανοουμένων στη ‘’Μακεδονία’’» απέστειλε επιστολή στα διεθνή θεσμικά όργανα και στο διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ζητώντας να «απορριφθεί ως απαράδεκτη η πρόταση Gorna Makedonija χωρίς μετάφραση, διότι αποκλείει τους Αλβανούς και τη δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα της χώρας».

Σύμφωνα με τον σκοπιανό Τύπο, η πρόταση Gorna Makedonija, γραμμένη χωρίς μετάφραση, είναι «η αγαπημένη επιλογή των ελληνικών ΜΜΕ».

Tην αντίθεσή του
σε λύσεις στο ονοματολογικό όπως Νέα Μακεδονία ή Άνω Μακεδονία εξέφρασε στο μεταξύ ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ