Εισβολή Ρουβίκωνα σε εκδήλωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ όπου μιλούσε ο Τσακαλώτος

Είκοσι μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» προσήγαγε η Αστυνομία αφότου οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε εκδήλωση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ όπου μιλούσε ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι εισβολείς σκόρπισαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου όπου λάμβανε χώρα η εκδήλωση, όμως στη συνέχεια οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν.

Ειρωνική ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, διερωτώμενη πώς αυτή τη φορά έγιναν προσαγωγές ενώ σε αναρίθμητες άλλες ενέργειες του «Ρουβίκωνα» οι δράστες έχουν φύγει ανενόχλητοι.

«Αναρωτιόμαστε γιατί έγιναν προσαγωγές μετά τoν “ακτιβισμό” του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μιλούσε ο κ. Τσακαλώτος. Σε ανάλογες “ακτιβιστικές ενέργειες” στη Βουλή, σε Πρεσβείες ακόμη και στο Πεντάγωνο, οι συγκεκριμένοι έφευγαν ανενόχλητοι, ενίοτε χρησιμοποιώντας τα περιπολικά ως ταξί, κατ’ εντολή του κ. Βούτση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΝΔ χαιρετίζει σκωπτικά την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέπει παρενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ από τον «Ρουβίκωνα» και της εύχεται να συνειδητοποιήσει ότι «ο νόμος δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν θίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε μακροσκελή ανάρτησή του σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου ο «Ρουβίκωνας» κατηγορεί την κυβέρνηση για τις πολιτικές της στα εργασιακά, στο κράτος πρόνοιας και σε ό,τι αφορά τις τράπεζες.

«ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα επιτελεία» καταλήγει η προκήρυξη των αντιεξουσιαστών.
Πηγή: skai.gr