Πέντε ανώτεροι δικαστικοί στηρίζουν την Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis

Υπέρ της νομιμότητας των ενεργειών των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis τάσσονται με ανακοίνωσή τους πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων.

«Είναι προφανές ότι, σύμφωνα με την διάταξη του Συντάγματος οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ήταν υποχρεωμένοι να διαβιβάσουν αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται στα συλλεγέντα στοιχεία της δικογραφίας, κατά τη διενεργούμενη από αυτούς, έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι υπογράφοντες.

Προσθέτουν πως η εισαγγελέας κατά τη Διαφθοράς και οι επίκουροι εισαγγελείς «έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι διαθέτουν και το απαραίτητο σθένος και τις επιστημονικές γνώσεις και ικανότητες για την άσκηση του δύσκολου έργου τους».

Κάλεσμα στους δικαστές να συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο τους, «αγνοώντας τις επιθέσεις, τις προσβολές και τους πάσης φύσεως επηρεασμούς», απηύθυνε νωρίτερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου.

Μιλώντας κατά την τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, προέτρεψε τους δικαστές να απαντούν στις επικρίσεις με την ποιότητα της δουλειάς τους και να αγνοούν τις όποιες προκλήσεις. «Η Δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες μόνο δια της αψόγου επιτελέσεως από τους λειτουργούς της των υπηρεσιακών τους καθηκόντων», είπε.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου
TAGS: Novartis