Yπουργός Άμυνας ΠΓΔΜ στον ΣΚΑΪ: Μια συμφωνία δεν θα έχει απόλυτο νικητή

Την άποψη ότι στο ενδεχόμενο συμφωνίας Αθήνας – Σκοπίων για το ονοματολογικό δεν θα υπάρξει απόλυτος νικητής, διατυπώνει στον ΣΚΑΪ η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Μιλώντας στην εκπομπή Ιστορίες και τον Παύλο Τσίμα, η Ραντμίλα Σεκερίνσκα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «κανένας από τους δυο δε θα βγει από αυτή τη διαμάχη με μία λύση ως νικητής. Όλοι θα υποστούμε κριτική».

Αλλά, τονίζει η πολιτικός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος του Ζόραν Ζάεφ, η λήψη απόφασης σημαίνει ευθύνη». «Μεγαλύτερη ευθύνη, η μη λήψη απόφασης» επισημαίνει.

Aπό πλευράς του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπούγιαρ Οσμάνι, αναφερόμενος στο ΑΜΠΕ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, τόνισε ότι αυτό αποτελεί μέρος του πολιτικού διαλόγου που διεξάγεται με διάφορες μορφές και είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα, ωστόσο, όπως σημείωσε, δεν πρέπει να επηρεάσει τη διαδικασία επίλυσης του θέματος της ονομασίας.

Στον απόηχο του μεγάλου συλλαλητηρίου, οι Ιστορίες ταξιδεύουν στα Σκόπια για να δουν τι έχουν να πουν οι γείτονες για το ζήτημα της ονομασίας για να διαπιστώσουν πόσο κοντά, ή πόσο μακριά, βρισκόμαστε από τη λύση μετά από 27 χρόνια. Η ταυτότητα, η ιστορία και οι μύθοι. Την Τρίτη, στις 00.30 το βράδυ, στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: skai.gr