Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: Σε έντονα εθνικιστικό πνεύμα και ακραίο ύφος ο Μίκης

«Συναισθηματικά φορτισμένη, αλλά σε έντονο εθνικιστικό πνεύμα» χαρακτηρίζει την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα η Εφημερίδα των Συντακτών.

«Εν μέσω συνθημάτων με έντονο εθνικιστικό και επιθετικό χαρακτήρα ο Μίκης Θεοδωράκης πραγματοποίησε μία σκληρή ομιλία τοποθετούμενος για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ» τονίζει η προσκείμενη στην κυβέρνηση εφημερίδα.

Σύμφωνα με την ΕΦ. ΣΥΝ, «οι διοργανωτές, άλλωστε, περίμεναν πολλά σε επίπεδο σημειολογίας από την ομιλία αυτή και ο Μίκης Θεοδωράκης τους ‘’δικαίωσε’’ με λόγια εμπρηστικά και σε ακραίο ύφος».

Από πλευρά της, η Αυγή σημειώνει ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν «απλοί πολίτες, οπαδοί και μέλη εθνικιστικών, ακροδεξιών και παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, συνοδεία συνδέσμων αποστράτων και χρυσαυγιτών». «Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν: ‘’Η Μακεδονία είναι ελληνική’’» αναφέρει.

Εξάλλου, τα προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια συγκέντρωση που δεν υπερέβη τους 140.000 διαδηλωτές επικαλούμενα τα στοιχεία που έδωσε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.



«Μάχομαι το φασισμό στην αριστερόστροφη μορφή του»


Στην ομιλία του, ο Μίκης Θεοδωρφάκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης έκανε λόγο σκωπτικά για «πατριώτες που μας κυβερνούν» και βαποράκια τους τους αριστεριστές που το Σάββατο έριξαν μπογιές στο σπίτι του για να τον εμποδίσουν να μιλήσει μπροστά στον κυρίαρχο λαό.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τον Έλληνα, «που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και πέθανε σαν σήμερα το 1843» όπως είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι θα παραμείνει πιστός σε αυτά που μας δίδαξαν το έθνος και η πατρίδα, «μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά τις πατρίδες όλου του κόσμου». «Είμαι διεθνιστής και μάχομαι το φασισμό» πρόσθεσε, και συνέχισε λέγοντας «ειδικά στην πιο επικίνδυνη μορφή του την αριστερόστροφη σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι δειλοί τρομοκράτες, σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας».



Υποβάθμιση της διαδήλωσης από κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ

Την υποβάθμιση και υποτίμηση της δυναμικής και του όγκου του μεγάλου συλλαλητηρίου των Αθηνών επιχείρησε πάντως νωρίτερα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «αρκετές χιλιάδες πολιτών».

«Το σημερινό συλλαλητήριο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του» σχολιάζει από πλευράς του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το εθνικιστικό και μισαλλόδοξο μήνυμα που εξέπεμψαν οι ομιλίες, η παρουσία σύσσωμης της Χρυσής Αυγής καθόρισαν το μήνυμά του» υποστηρίζει μάλιστα το κυβερνών κόμμα. 

Πηγή: skai.gr