Απειλητική επιστολή έλαβε ο Κοτζιάς ενώ εντείνονται οι επαφές με την ΠΓΔΜ

Απειλητική επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά έστειλαν άγνωστοι, προειδοποιώντας τον ότι του επιφυλάσσουν τρεις σφαίρες, όπως αποκάλυψε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Η επιστολή ήταν ανυπόγραφη και δεν περιείχε βλήματα, και εστάλη ενώ εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για επίλυση του Σκοπιανού. Ο φάκελος έχει παραληφθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές και εξετάζεται.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κοτζιάς απέδωσε την ευθύνη σε «συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια» που τον «συκοφαντούν», χαρακτηρίζοντάς τα «ηθικούς αυτουργούς» των απειλών εναντίον του.

Τόνισε ότι περιμένει την απερίφραστη καταδίκη τόσο από την Νέα Δημοκρατία όσο και από την Ιερά Σύνοδο.



Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες από κάθε πλευρά. Κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν το περιστατικό καθώς, όπως είπε, αυτό το κλίμα δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον.

Ανέφερε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για όσους προκαλούν φανατισμό και μιλούν για «σφαίρες και αίμα».

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Κυριακής, ο κ. Τόσκας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει προστασία από την πλευρά της κυβέρνηση, και εξέφρασε την ελπίδα ότι να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.

Στρέφοντας τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει μετατρέψει σε σημαία τον Ρουβίκωνα και τον προέτρεψε να κοιτάξει τι συνέβαινε επί διακυβέρνησης ΝΔ, τόσο στα Εξάρχεια όσο και στη δυτική Αττική.

Προσέθεσε επίσης ότι η τελευταία προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αναδείξει τα θέματα ασφάλειας, παρότι έχει κατ΄ επανάληψη αποτύχει, είναι οι επισκέψεις του στα πανεπιστήμια, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει και να αναδείξει το δημόσιο πανεπιστήμιο.
Πηγή: skai.gr
TAGS: ΠΓΔΜ