Αντιδράσεις για τον χρήστη ναρκωτικών στο ΟΠΕ - Αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις για το κλίμα φόβου και ανομίας που επικρατεί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας προκαλεί το βίντεο – ντοκουμέντο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπου ένας άνδρας υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών έχει εισβάλει σε γραφείο καθηγητή, χωρίς να τον έχει εμποδίσει κανείς.

Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αντιδράσει στο βίντεο που προβλήθηκε από τον ΣΚΑΪ και άλλα κανάλια και έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Πάντως, την Τρίτη το υπουργείο έσπευσε  -μετά και τη γνωστοποίηση από την αστυνομία της σύλληψης δύο ατόμων για ληστείες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, αλλά και τις καταγγελίες του καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ Μάνου Στεφανίδη, για σεξουαλικές επιθέσεις και μαχαιρώματα κατά φοιτητών στην Πανεπιστημιούπολη - να ανακοινώσει την από εδώ και καιρό αναγγελθείσα συγκρότηση επιτροπής υπό τον καθηγητή και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

«Στην Ελλάδα του 2018 ακόμα συζητάμε αν είναι φυσιολογικό να μαχαιρώνεται φοιτητής εντός του χώρου του πανεπιστημίου» σχολίασε στον ΣΚΑΪ η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη και στις καταγγελίες του κ. Στεφανίδη.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποίησε την Τετάρτη αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές και τόνισε πως αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου και ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες συμπεριφορές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την κατηγορηματική του δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου, ώστε να μπορεί η αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά.

Σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ το υπουργείο Παιδείας - με μια δηκτική ανακοίνωση - κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για εμμονή στο θέμα του άσυλου που παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού.

Η κ. Κεραμέως σχολίασε στον σταθμό μας ότι «μας αφήνει άφωνους η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας».
Πηγή: skai.gr