Στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ισραήλ - Κλειστός το πρωί ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα»

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα έχει σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Κλειστός θα παραμείνει από τις 9 το πρωί ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται από τον σταθμό, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση.

Το πρόγραμμα του Ριβλίν στην Αθήνα

Στις 10:45 ο πρόεδρος του Ισραήλ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί θα περάσει την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

Στη συνέχεια, στις 12:40, ο κ. Ριβλίν θα κατευθυνθεί προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Ριβλίν και της συζύγου του. 

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 ο πρόεδρος του Ισραήλ θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη, όπου μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα θα θεμελιώσουν το Μουσείο Ολοκαυτώματος και αργότερα θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, ενώ την Τετάρτη ο κ. Ριβλίν θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Σε κατάσταση συναγερμού η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να μην συμβεί το παραμικρό κατά την παραμονή του προέδρου του Ισραήλ στην Αθήνα. Η Αστυνομία έχει ήδη θέσει σε λειτουργία το σχέδιο αστυνόμευσης του κέντρου της πρωτεύουσας, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα υπάρξουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός «Σύνταγμα» του μετρό. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Ισραήλ