Σκόπια: Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το όνομα με «πράσινο φως» Αλβανών

Τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για την ονομασία, το αμέσως επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση Ζάεφ στη σκιά της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με το Σκοπιανό ομόλογό του στο Νταβός, αλλά και της επίσκεψης Νίμιτς σε Αθήνα και ΠΓΔΜ.

«Στη συνάντηση αναμένουμε να οικοδομήσουμε μια ευρύτερη εθνική συναίνεση (…) θα τεθούν πολλά πολιτικά θέματα και θέμα της συζήτησης θα είναι το πλαίσιο λύσης που παρέσχε ο Μάθιου Νίμιτς» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της σκοπιανής κυβέρνησης.

Το «ακανθώδες» θέμα για τα Σκόπια είναι οι αλλαγές που απαιτούνται στο Σύνταγμα όσον αφορά αλυτρωτικές θέσεις, κάτι που αναγνώρισε και ο Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνάντηση επιβεβαίωσε ότι θα μετάσχει και ο ηγέτης των Αλβανών της ΠΓΔΜ και πρόεδρος του συγκυβερνώντας κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, δήλωσε την Τετάρτη στον ΑΝΤ1 ότι το κόμμα του αναμένει συγκεκριμένη πρόταση, αλλά δεν αναμιγνύεται στη διαπραγμάτευση, για να μην την επηρεάσει.
Πηγή: skai.gr