Εισβολές αναρχικών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και σε γραφεία της ΕΥΔΑΠ

Εισβολές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και σε γραφεία της ΕΥΔΑΠ στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν ομάδες αναρχικών, το πρωί.

Η Αστυνομία έχει προβεί έως τώρα σε 11 προσαγωγές για την εισβολή στον ΔΣΑ και σε ακόμα 10 προσαγωγές για την κατάληψη στην ΕΥΔΑΠ. Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι περίπου 15 αναρχικοί αρχικά εμπόδισαν δικηγόρους να μπουν στο κτήριο και στη συνέχεια μερικοί εξ αυτών μετέβησαν στο γραφείο του προέδρου όπου πέταξαν φέιγ-βολάν.

Οι αντιεξουσιαστές πάντως δεν προκάλεσαν ζημιές και οι δικηγόροι δήλωσαν στον ΣΚΑΪ πως δεν προτίθενται να ασκήσουν διώξεις.

Για «ιδιότυπη εκδήλωση των αντιεξουσιαστών που όμως συνοδεύτηκε από περιορισμό της εισόδου συνάδελφων στο κτήριο του Συλλόγου» έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του ΔΣΑ, δικηγόρος Γιώργος Μπουλούκος. «Είναι ανήκουστο να περιορίζεται η είσοδος των δικηγόρων στον ΔΣΑ, υπερέβησαν τα όρια», προσέθεσε.

Η εισβολή στον Δικηγορικό Σύλλογο έγινε ως πράξη «αλληλεγγύης» στον Γρηγόρη Τσιρώνη, έναν από τους ληστές του Διστόμου, σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η ανάρτηση έγινε από «Αλληλέγγυους/ες».

Η κατάληψη στην ΕΥΔΑΠ υπογράφεται, σε διαφορετική ανάρτηση, από τη «Συνέλευση Αδιαμεσολάβητης Δράσης ΒΚΠΖ», η οποία χαρακτηρίζει την εισβολή ως «παρέμβαση-μοίρασμα».
Πηγή: skai.gr