Προβλήματα από τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη τη χώρα

Προβλήματα προκαλούν οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι που σημειώθηκαν σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το πρωί έως τις 5 το απόγευμα οι ισχυρότεροι άνεμοι είχαν καταγραφεί στη Φινοκαλιά Λασιθίου Κρήτης με μέγιστη ριπή 132 χιλιόμετρα την ώρα, στη Μικρή Βίγλα Νάξου με 124 χιλιόμετρα την ώρα και στο ακρωτήρι Παξιμάδα στην Κάρυστο Ευβοίας με 121 χιλιόμετρα την ώρα.

Περισσότερες από 250 κλήσεις για κοπή δέντρων και για αφαίρεση αντικειμένων έχει δεχτεί, μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική. Οι περισσότερες κλήσεις, 116 τον αριθμό, έχουν γίνει στην Αττική, ενώ 64 κλήσεις έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλονίκη.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ακυρώθηκαν 8 πτήσεις, σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου, ενώ σημειώνονται καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Οι θυελλώδεις άνεμοι στάθηκαν αιτία για τον τραυματισμό στο πόδι οδηγού φορτηγού στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, όταν λόγω του αέρα έκλεισε η πόρτα και τον χτύπησε.

Κλήσεις δέχθηκε επίσης, η Πυροσβεστική σε Σέρρες, Γιαννιτσά και Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ, οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Εν τω μεταξύ, ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ωστόσο τα προβλήματα σε αρκετά λιμάνια λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ παραμένουν.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά για την Κρήτη ενώ για τον Αργοσαρωνικό και τη Σαλαμίνα τα δρομολόγια γίνονται με πλοία κλειστού τύπου.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Γλύφα-Αγιόκαμπος, Βόλος-Σποράδες και Καβάλα-Πρίνος. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Καβάλα-Θάσος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ