Eκτέλεσαν με 22 σφαίρες τον Στεφανάκο

Δολοφονημένος στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο βαρυποινίτης Χρήστος Στεφανάκος στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο Στεφανάκου, και τον «γάζωσαν» αδειάζοντας ένα γεμιστήρα καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Tα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο περισυνέλλεξαν 22 κάλυκες, με αστυνομικούς να κάνουν λόγο για ενέδρα θανάτου με στοιχεία μαφιόζικης εκτέλεσης.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, οι δράστες πρέπει να είχαν μελετήσει καλά το σημείο της  ενέδρας, και είχαν παρακολουθήσει τις προηγούμενες ημέρες το δρομολόγιο του θύματος από τη μάντρα αυτοκινήτων που διατηρούσε στο Χαΐδάρι.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, πιθανολογείται ότι την ώρα που ο Βασίλης Στεφανάκος βγήκε από το κτήριο -και ενώ πιο πίσω βρισκόταν ο συνοδός του- δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές από συνεργούς τους.

Οι δράστες κινήθηκαν με ταχύτητα προς το θωρακισμένο αυτοκίνητο, με τον συνεπιβάτη της μηχανής να ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού ξεκινώντας να πυροβολεί με το καλάσνικοφ προτού πλησιάσει ο συνοδός του 57χρονου.

Εν συνεχεία οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες που τυχόν υπάρχουν στο σημείο για να εντοπίσουν τα ίχνη τους.

Όσον αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας, το θύμα κατά την αστυνομία είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» με πολύ κόσμο.

Ο 57χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά από 9 χρόνια στη φυλακή, τον Αύγουστο του 2016, χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο Βασίλης Στεφανάκος διατηρούσε μάνδρα αυτοκινήτων στο Χαϊδάρι. Ήταν στη λίστα με τα 44 εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς και άλλα αδικήματα που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2006, και το όνομά του είχε συνδεθεί με την ελληνική μαφία.



Eίχε απασχολήσει
κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές για περισσότερες από 10 εγκληματικές ενέργειες που αφορούν ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, τη δολοφονία συνεργατών του, αλλά και για τη στενή συνεργασία του με επίορκους αστυνομικούς.

Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.

Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση.

«Δεν φοβάμαι τίποτα»


«Υπολογίζω τους πάντες, αλλά δεν φοβάμαι τίποτα» διεμήνυε σε συνέντευξή του ο Στεφανάκος.

«Υπολογίζω τους πάντες αλλά δεν φοβάμαι τίποτα. Άλλωστε όποιοι θέλουν να μου κάνουν κακό, ξέρουν άλλους τρόπους. Θα επιλέξουν έναν τμηματάρχη της Ασφάλειας και έναν πρόθυμο εισαγγελέα για να μου κατασκευάσουν κατηγορίες οι οποίες θα καταπέσουν στο Εφετείο σε 4 χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη, που είχε αναρτήσει στο ιστολόγιό του.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ