Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών ταρακούνησε την Αττική (video - υpd4)

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών, με χαμηλό εστιακό βάθος, σημειώθηκε κατά τις 10.24 το βράδυ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 24 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Αθήνας, στην περιοχή της Σταμάτας. Για σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών κάνει πλέον λόγο το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. 

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού, καταγράφηκε και στη Σαντορίνη.

Όσον αφορά τον σεισμό με επίκεντρο την περιοχή της Σταμάτας, έγινε αισθητός σε όλη την Αττική.

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος, θα πρέπει να ηρεμήσουμε. Από την περιοχή της Σταμάτας δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλο σεισμό, αν και σεισμογενής, έχει μικρά ρήγματα» επισήμανε πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.



«Ήταν πολύ ισχυρή δόνηση, αρκετά σύντομη, δεν έχουμε κλήση για βοήθεια» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται στη Σταμάτα την ώρα του σεισμού. Για οποιαδήποτε ανάγκη οι πολίτες μπορούν να καλέσουν στο τηλεφωνικό νούμερο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας: 6936575237.

Ο σεισμός έρχεται σε συνέχεια των σεισμικών δονήσεων της προηγούμενης εβδομάδας στην περιοχή της Πεντέλης.

Συνεχίζεται αυτή την ώρα, η μετασεισμική ακολουθία, με ασθενείς μετασεισμούς στο Νότιο Ευβοϊκό, κάτι απολύτως φυσιολογικό, όπως διαβεβαιώνουν και οι σεισμολόγοι. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές, και η πυροσβεστική δεν έχει δεχθεί κάποια κλήση για βοήθεια.

Η στιγμή της σεισμικής δόνησης καταγράφηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, με παρουσιαστή και καλεσμένους να κρατούν την ψυχραιμία τους: 



Πηγή: skai.gr