Πέτρες κατά ΜΑΤ από αναρχικούς - Ένταση μεταξύ αστυνομικών και της ΛΑΕ

Πέτρες κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ πέταξε ομάδα αντιεξουσιαστών έξω από την εθνική αντιπροσωπεία, την ώρα της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο. 

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, μεταξύ μελών της Λαϊκής Ενότητας, που διαμαρτύρονται κατά του πολυνομοσχεδίου και αστυνομικών. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Τα μέλη της ΛΑΕ επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν τρεις φορές έφοδο στη Βουλή, ανεβαίνοντας τα σκαλιά από τη λεωφόρο Αμαλίας, αλλά απωθήθηκαν από τους άνδρες της αστυνομίας, ενώ μια ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να ρίχνει κόκκινη μπογιά στους αστυνομικούς. 



Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζονται κανονικά αυτήν την ώρα. Το κέντρο παραμένει κλειστό. 

«Κύριε Τσίπρα: Αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις» σημείωνε νωρίτερα η ΛΑΕ, χρησιμοποιώντας τους στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη για να απαντήσει στη δήλωση του πρωθυπουργού στη Βουλή ότι «περιμένουν τη Δευτέρα Παρουσία σαν τους Χιλιαστές».





Πηγή: skai.gr