Εξαιρούνται από το απελευθερωμένο ωράριο τα Φαρμακεία

Τη ρητή εξαίρεση των φαρμακείων από το απελευθερωμένο ωράριο τις Κυριακές, προβλέπει νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο ο Υπουργός Υγείας.

Πρακτικά αυτό απαγορεύει το άνοιγμα των φαρμακείων τις Κυριακές με εξαίρεση εκείνα που έχουν εφημερία.

Στόχος σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό είναι η προστασία των μικρομεσαίων φαρμακείων από τα μεγάλα, καθώς τα δευτέρα ουσιαστικά είναι αυτά που έχουν τη δυνατότητα και τα μέσα να λειτουργούν με πιο διευρυμένο από το παραδοσιακό ωράριο.

Καμία αλλαγή δεν επέρχεται στο κατώτατο όριο λειτουργίας των 40 ωρών για τα φαρμακεία που ορίζουν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το ανώτατο όριο λειτουργίας που τελεί ακόμα υπό διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς κι εκτιμάται ότι θα "κλειδώσει" περί το Μάρτιο.

«Σε ένα πλαίσιο πλήρους απελευθέρωσης, εμείς βάζουμε κανόνες που εξασφαλίζουν, τόσο την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών, όσο και την βιωσιμότητα των μικρομεσαίων φαρμακείων από την επεκτατική διάθεση των μεγάλων φαρμακείων», σημείωσε ο κ. Ξανθός, ανακοινώνοντας στη Βουλή τη νομοτεχνική βελτίωση.

Με νομοτεχνική βελτίωση τροποποιείται και η ώρα έναρξης της διανυκτέρευσης που ορίζεται εφεξής στις 21.00 αντί στις 20.00 που ίσχυε.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά
TAGS: θεσμοί