Κλείσιμο

Αποφασισμένος ο Καμίνης να απομακρύνει από το Κολωνάκι τα παράνομα τραπέζια

Να θέσει τέρμα στην παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος , δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος , ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης.

Η αρχή, είπε, γίνεται από το Κολωνάκι και την οδό Τσακάλωφ. Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι εξαιτίας της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας από την κυβέρνηση Σαμαρά , στην Αθήνα όπως και στους άλλους δήμους η ανομία στον τομέα αυτό έγινε καθεστώς, αφού σταμάτησαν οι έλεγχοι. Ακόμη επισήμανε ότι παρά την επανασύστασή της , η Δημοτική Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη . Από τους 1034 που είχε η Αθήνα πριν την κατάργηση του Σώματος, σήμερα έχει μόλις 385 δημοτικούς αστυνομικούς, σημείωσε .

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι επιλέχθηκε να ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση απελευθέρωσης δημόσιου χώρου , από το Κολωνάκι γιατί η Δημοτική του Αρχή θέλει να κτυπήσει την "καρδιά του κτήνους της ανομίας" στο θέμα αυτό.

Ο επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" , Ρήγας Αξελός, επισήμανε ότι πλέον "η προνομιακή γειτονιά διασκέδασης" της Αθήνας δεν είναι το Κολωνάκι αλλά η περιοχή του τριγώνου του ιστορικού εμπορικού κέντρου, όπου και εκεί ο δήμος πρέπει να παρέμβει.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης "Αθήνα πόλη της ζωής μας", Νίκος Βαφειάδης, επισήμανε ότι αυτό που κάνει η Δημοτική Αστυνομία είναι να κόβει μαζικά κλήσεις για παράνομη στάθμευση και ο δήμος δεν έχει προβεί σε διαγραμμίσεις του ορίου κάθε καταστήματος για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων , ώστε να ελέγχονται.

Πηγή: skai.gr